Skovlyhuset – børneinstitution, Holte

Byggeri

Det eksisterende Skovlyhuset blev udvidet og bygget sammen med en ny 760 m2 stor bygning til primært børnehavebørn. Med direkte adgang fra det eksisterende vuggestueområde etablerede vi desuden en ny opvarmet liggehal på 70 m2, hvor børnene kan sove til middag.                                     

I den nyopførte bygning etablerede vi en centralt placeret multisal i dobbelthøjde med store oplukkelige ovenlysvinduer, der giver rummet masser af dagslys og udkig til himlen.

Omkring multisalen findes garderobeområde og grupperum med direkte adgang til salen. Der er direkte adgang mellem alle grupperum, som to og to via foldevægge kan åbnes helt op og blive til ét stort rum. Endelig er der fra grupperummene direkte adgang til udearealerne. Gennem det nye fælles ankomstområde er der direkte forbindelse til multisalen.

I den nye del er der desuden etableret et produktionskøkken, depoter og toiletter og puslerum i stueetagen. På 1. sal er der personalefaciliteter, inklusive omklædning, møderum og toiletter. I den eksisterende bygning etablerede vi nye grupperum, puslerum, fællesarealer og garderobeområde for vuggestuebørnene.

Detaljer

  • Træbeklædning på facaderne på den nye bygning
  • Ribbevægge afgrænser multirummet og giver visuel kontakt til resten af bygningen
  • 2020-kravene til lavenergibygninger er fulgt i den nye bygning med lavenergivinduer og solceller på taget
  • Energioptimering af den eksisterende bygning med nye isolerede facadepartier, nye vinduer og gulvvarme

Bygherre
År
Type

m2


Adresse
Funktion
Ingeniør
Entreprise

Rudersdal Kommune
2019-2020
Totalombygning, energioptimering og nybygning 
1274 – 409 m2 renovering af eksisterende bygning dertil 833 m2 tilbygning i to etager
Skovlytoften 13-15, Holte
Børneinstitution
Tvede – Rådgivende Ingeniører
Hovedentreprise