Isbutik, café og produktion

Arkitektonisk hovedgreb: Signaturstilen fra Ismageriet

Her førte vi den industrielle signaturstil fra Ismageriet i Kongelunden og Søborg videre, da vi lavede en nyindretning i en tidligere restaurant. Kunderne genkender især de flisebeklædte vægge – sat op i specialmønster og i samme mintgrønne og beige toner, som kendetegner Ismageriet. Her er fliserne suppleret med blanke, mørkegrønne metrofliser, der præger den store buede væg i rummet.

Interiøret understreger stilen fra Ismageriets andre butikker: Lamperne over isdisken stammer fra en art deco-biograf i Tyskland. Læderbetrukne sofaer er designet specifik til projektet. Grønt marmor og mørkegrønne metrofliser er et gennemgående tema i denne butik.
Sammen skaber de mørkegrønne farver, de lysebrune lædersofaer og de lyse træstole en hyggelig og intim stemning, som opfordrer kunderne til at sætte sig ned og nyde en is eller en kaffe.

Byggeri

Nyindretning af Ismageriet i hjørnet af Mikadohouse.

Opgaven var at indrette et eksisterende hjørnelokale i Mikadohouse på Amager. Mikadohouse er placeret mellem KUA og DR-byen på Amager. Vi arbejdede med få virkemidler for at skabe genkendelighed, men også for at få Ismageriets hjørne til at stikke ud fra det ellers meget traditionelle kontorhus. Virkemidlerne er de karakteristiske flisevægge, farverne og de fine neonskilte, som lyser op i mørket. På pladsen ned mod kanalen – udenfor Micadohouse – lyser mintgrønne markiser og parasoller op og understreger Ismageriets eksistens på pladsen. Der er en stor udeservering i aftensolen ned mod kanalen.

Byggeriet består af en butik på 125 m2 med isdisk og siddeområder/siddepladser. I baglokalet fik Ismageriet et produktionsområde på 55 m2 med køle- og fryseområder. I kælderen er der etableret depoter, supplerende køleområder og personalerum.

Detaljer

  • Flisebeklædt buet væg.
  • Unikke art deco lysekroner fra tysk biograf.
  • Specialinventar og isdisk.

Bygherre
År
Type
m2

Adresse
Funktion
Ingeniør
Entreprise

Ismageriet ApS
2017
Ombygning
125 m2 butik og café & 55 m2 produktionsområde
Rued Langgaardsvej 6E, Amager
Butik og produktionslokaler
Tvede – Rådgivende Ingeniører
Totalrådgivning